• De KNVB introduceert dit seizoen, 2022-2023, een nieuwe competitieopzet met als doel meer gelijkwaardige wedstrijden in het jeugdvoetbal. En daardoor een groter spelplezier bij de jeugdspelers. Het voetbalseizoen bestaat nu uit 3 fasen in plaats van de najaars- en voorjaarsreeks. In fase 1 wordt het nieuwe seizoen gestart met een vijftal wedstrijden in de Zwaluwen bekercompetitie tot de herfstvakantie. In feite nog niets nieuw, maar de resultaten leveren wel de competitieherindeling op voor fase 2: met weer ‘n vijftal competitie-wedstrijden (tot de kerstvakantie). Na de winterstop volgt weer een competitieherindeling voor de 3e fase: met dit keer een langere reeks competitiewedstrijden tot de zomervakantie.

Haelen JO17-1 heeft in fase 1 al zijn wedstrijden voor de 3e klasse Zwaluwen jeugdbeker gewonnen. Sparta’18/ Kronenberg JO17-2 werd met 2-0 verslagen door 2 doelpunten van aanvoeder Rick Kooiman. Van GFC’33/ SV Lottum JO17-1 werd nipt, maar verdiend gewonnen met 3-2: doelpunten van Rens Puts, Tygo Caris en Rick Kooiman En daarna werd IJsselsteyn JO17-1, vooral na de rust, op grote afstand gezet: 9-1. Doelpunten van Rens Puts (4x), Luc le Large (2x), Rick Kooiman, Arjan Philipsen en Tycho Verstappen.

In Melderslo werd tegen Melderslo JO17-1 een 0-1 zege uit het vuur gesleept. Doelpunt Stef Verstappen? Op basis van de eerste helft zeker niet onverdiend. Maar in de tweede helft moest vooral keeper Marijn Rovers in een aantal moeilijke situaties redding brengen.
    De laatste wedstrijd in de bekerreeks tegen Sportclub Irene JO17-3 werd niet meer gespeeld, omdat dat team elk weekend moeite had voldoende spelers op het veld te krijgen en zich daarom uiteindelijk teruggetrokken heeft.

Een eerst indruk van de wedstrijden van Haelen JO17-1: degelijke “teamprestaties”, waarbij het degelijke vooral in de verdedigende werk zit. De aanval laat ’n mix van kwaliteiten zien: loopvermogen, ruimte creëren, individuele acties en af en toe ‘n doelpuntje meepikken. Het verschil (met de tegenpartij) wordt door Haelen JO17-1 vooral gemaakt op het middenveld: dribbelen, acties, combineren, passes en afstandschoten. Natuurlijk zijn er nog verbeterpunten. Zoals bij goed verdedigen bij standaardsituaties (hoekschappen en vrije trappen); er is te weinig kopkracht bij hoge voorzetten waardoor kopduels verdedigend problematisch kunnen worden/ zijn. Tactisch (eigen balbezit, balbezit tegenstander en de omschakelmomenten) kan er nog veel geleerd worden. Maar daar is er nog ruim de tijd en de mogelijkheden voor. En nu vooral benieuwd naar fase 2!

Voor Haelen JO17-1 spelen dit seizoen: Marijn Rovers, Arjan Philipsen, Pelle Windhorst, Luca Simons, Raf Sebregts, Tygo Caris, Tycho Verstappen, Rick Kooiman, Rens Puts, Lu Le Large, Stef Verstappen, Sam Mennen, Ruben Wolter en Milan Bollen. Wesley Verhoeven is langdurig geblesseerd.