• Haelen JO17-1 – FC Roerdalen JO17-1 5-3 (1-1)
    Na bijna een jaar lang geen officiële wedstrijd te hebben gespeeld was het vandaag dan eindelijk zover. Op sportpark Houtrust kon door de nieuwe JO17-1 lichting van Haelen worden afgetrapt voor de eerste wedstrijd van het bekertoernooi.
    Een bekertoernooi dat er door de lange zomervakantie in de regio Zuid dit jaar anders uit ziet, want in plaats van de traditionele poulewedstrijden wordt er direct gestart met een knock-out systeem. Dat wil dus zeggen dat anders dan andere jaren het bekertoernooi al na een wedstrijd afgelopen kan zijn. Het is dus zaak om, anders dan in de doordeweekse oefenwedstrijd tegen SNA JO17-1 (1-7 verlies, doelpunt Rens Puts), de wedstrijd goed te starten.
    En waar het vaak maar bij loze kreten blijft als men afspreekt de wedstrijd goed te beginnen was het voor Haelen al binnen één minuut bijna raak. Wesley zetten na de aftrap van Roerdalen meteen goed druk waarna een snelle balverovering volgde. De daaruit volgende kans kon helaas niet worden verzilverd. Wat volgde was een lange periode waarin Haelen de betere partij was, zonder noemenswaardige kansen te creëren (wel enkele mogelijkheden tot een goed schot). Roerdalen stelde hier nagenoeg niets tegenover. Dat veranderde pas na een vijfentwintigtal minuten voetballen (toen Haelen al twee keer gedwongen had moeten wisselen) Roerdalen wist over hun rechterflank door te breken en de achterlijn te bereiken. De, lage, teruggetrokken voorzet werd door Lars ongelukkig tot doelpunt gepromoveerd.
    Na dit tegendoelpunt leek Haelen even helemaal van de leg, gelukkig werd het door Roerdalen zelf weer in het zadel geholpen. Een buitensporige tackel van achteren, op de enkels van Luc, werd, meer dan terecht, met een directe rode kaart bestraft door de uitstekend leidende scheidsrechter. Het restant van de wedstrijd zou Haelen dus tegen 10 man spelen. In de eerste helft werd hier een keer van geprofiteerd. Na een goede bal van Rens op rechtsbuiten Sam Mennen, bood Sam Wesley een niet te missen kans, waarmee de ruststand op 1-1 werd bepaald.
    In de tweede helft leek Haelen snel order op zaken te willen stellen en werd er vrij vlot uitgelopen naar een 4-1 voorsprong. Tweemaal was Wesley nog trefzeker, eenmaal uit een steekbal van Rens (2-1), en eenmaal met een vrije trap van een meter of dertig (3-1). De 4-1 werd door Roerdalen zelf verzorgt na een lage voorzet van Luc welke door een Roerdalen verdediger, onder druk, in het eigen doel werd getikt.
    Haelen leek te denken dat ze er al waren, want 4-1 voor en maar tegen 10 man, maar dit bleek een misrekening. Roerdalen kwam tussen minuut vijfenzestig en zeventig namelijk terug tot 4-3. Wat volgde was een spannende slotfase waarin Loed zich onderscheidde als keeper, met twee Manuel Neuer achtige reddingen kort na elkaar, waardoor Roerdalen op 4-3 bleef steken. Waarna Luc zichzelf beloonde voor een sterk gespeelde wedstrijd en, met links, na te zijn weggestuurd door Rens, de 5-3 eindstand op de borden schoot.
    Door deze overwinning bekert Haelen door, en mag er gedroomd worden van een finale ergens ver weg in mei.
    Voor Haelen kwamen in actie. Op doel: Loed Vennix. In de achterhoede: Lars Zaman, Pelle Windhorst, Sam Puts (15e minuut Sam Mennen) en Arjan Philipsen. Op het middenveld: Tygo Caris, Rick Kooiman, Wesley Verhoeven en Luc le Large. In de voorhoede: Rens Puts en Tygo Joosten (25e minuut Jorn Poels).

Man Of The Match (wegens twee cruciale reddingen bij 4-3): Loed Vennix.
    Topscorers
    Wesley Verhoeven 3