• Haelen JO17-1 – SVC2000 JO17-2 5-5 (0-4) (4-3 na strafschoppen).

Das ist doch Wahnsinn, unglaublich, what the hell, incroyable, complètement fou, ofwel hoe dan… Haelen leek gedurende de eerste helft alle bekerambities in de vriezer te kunnen parkeren maar herpakt zich in de tweede helft en bekert uiteindelijk, na het nemen van strafschoppen, door ten faveure van SVC.
    Een sterk gewijzigd Haelen trad met slecht acht eigen spelers aan voor de wedstrijd tegen SVC. De selectie werd vandaag gecomplementeerd met liefst 6 invallers, twee spelers uit de JO15-1, Yves en Stan, en 4 uit de JO17-2, Rik, Sten, Marijn en Raf, waarvoor dank. Met het feit dat er met drie ‘onbekende’ spelers gestart moest worden en de tegenstander onbekend was (maar gezien de uitslagen wel over veel scorend vermogen beschikte) werd er besloten om in te zakken en compact te gaan spelen om zo de kwaliteit van de tegenstander wat beter in te kunnen schatten.
    Hiervan kwam echter helemaal niets terecht. De eerste 5 minuten werd er nog aardig vanuit de organisatie gespeeld maar nadat na 8 minuten voetballen de 0-1 viel via de snelle linksbuiten van SVC leken alle afspraken vergeten, posities werden niet gehouden, duels werden te slap aangegaan en het veld werd veel te groot gelaten waardoor SVC alle tijd en ruimte kreeg om te voetballen. Als er dan ook nog zonder enige vorm van concentratie wordt gevoetbald dan zijn de 0-2 (29e) en 0-3 (30e) hiervan een logisch gevolg. Wederom was het de linksbuiten van SVC die doel trof. Dat het enige goede moment van Haelen werd afgevlagd voor buitenspel was exemplarisch voor de eerste helft van Haelen. Dat de 0-4 vlak voor en de 0-5 vlak na rusten vielen leek dan ook slecht interessant voor de statistieken. Niks bleek echter minder waar.
    Waar er normaal spraken is van een Haags kwartiertje bij ADO Den Haag was er dit keer sprake van een Haelens kwartiertje op sportpark Houtrust. Tussen minuut vijftig en vijfenzestig kwam Haelen namelijk terug van 1-5 (46e Rik Maes) terug tot 5-5 via Rik, Stan en twee keer Rens. Haelen zette vervolgens alles op alles om de wedstrijd binnen de reguliere speeltijd te beslissen. Bijna lukt dit, maar het schot van Wesley, van ongeveer 25 meter, spatte uit elkaar op de lat. De 5-5 eindstand betekende strafschoppen. Gezien het wedstrijdverloop, terugkomen van een kansloze 0-5 achterstand, was Haelen hier psychologisch in het voordeel.
    En dit psychologisch voordeel bleek er inderdaad te zijn want nadat de eerste twee penalty’s door beide ploegen benut werden (Luc en Rick) miste SVC de derde penalty. Haelen profiteerde hier optimaal van, Pelle trapte raak voor een 3-2 tussenstand. Penalty vier werd vervolgens door beide ploegen benut (Wesley). De laatste penalty zou getrapt worden door Rens, waren het niet dat Loed zijn moment pakte en de vijfde en laatste penalty van SVC stopte. Ongekend, petje af en op naar de volgende ronde.
    Voor Haelen kwamen in actie: op doel: Loed. In de achterhoede: Yves (50e Luc), Pelle, Lars (50e Arjan) en Arjan (30e Marijn). Op het middenveld. Rick, Luc (30e Sten), Wesley en Rens. In de voorhoede: Raf (30e Stan) en Rik.

Man of the Match: Loed

Topscores