• In Memoriam Lex Sauren, oprichter jeugdafdeling RKVV Haelen in 1963

Op 30 juni kregen we het bericht dat Lex Sauren op 29 juni 2020 was overleden in de leeftijd van 83 jaar. Veel huidige leden zullen geen herinnering hebben aan Lex Sauren. Oud-gedienden echter wel. Hij was het die in 1963 binnen RKVV Haelen een jeugdafdeling opzette. Uit de notulen van de jeugdafdeling uit die tijd en op de eerste pagina daarvan: “Op woensdag 20 november 1963 kwamen deze jongelui (Wiel Beurskens, Ton Dings, Hein Hendriks, Harrie Meeuwissen, Lex Sauren, Piet Schreurs en Herman Waeijen), bijeen bij Lex Sauren. Op deze avond namen de plannen al vastere vorm aan. Er werd besloten om op de bestuursvergadering van 28 november 1963 een voorstel bij het bestuur in te dienen. Het bestuur verklaarde zich volledig akkoord en op 4 december werd het jeugdbestuur opgericht. Tot voorzitter werd benoemd Lex Sauren.”

Vanaf die tijd konden jongens vanaf 12 jaar gaan voetballen.

Lex heeft in die jaren veel voor de voetbalvereniging betekend. Hij was niet alleen voorzitter en jeugdleider, maar zat ook vele jaren in het verenigingsbestuur. Hij beheerde materialen en maakte velden op. Voordat er op zaterdag gespeeld kon worden moesten eerst enkele ballen en de EHBO-kist bij Lex thuis opgehaald worden. Hij organiseerde veel activiteiten, waaronder kienavonden om de jeugdafdeling enige financiële ruimte te geven. Om kienprijzen te verkrijgen trok hij er enkele zaterdagen met zijn auto op uit om alle Haelense winkeliers af te gaan en om een kienprijs te vragen. Na 8 jaar de kar te hebben getrokken is hij even gestopt en daarna nog weer 4 jaar jeugdleider geweest.

Nadat hij op 13 januari 1975 volledig is gestopt hebben we hem lange tijd niet gezien op het sportpark. Sinds een aantal jaren bezocht hij samen met zijn vriendin Thea weer alle thuiswedstrijden van Haelen 1, waarin Thea’s kleinzoon Niels speelt. Net zo belangrijk waren de wedstrijden van zijn kleinzoon Dylan. Sinds Dylan, tot grote trots van opa Lex, aan het voetballen was geslagen, volgde Lex de prestaties en het voetbalplezier van zijn kleinzoon met grote interesse.

We wensen zijn kinderen en kleinkinderen en Thea veel sterkte toe.