• RKVV Haelen Update 3

Beste mensen,

Dat we in op dit moment een vreemde wereld leven is denk ik nog een aardig understatement. De impact van het Covid-19 virus, kortweg Corona genoemd, is gigantisch.

Dit zien we terug in Nederland maar ook in alle andere landen. Naast vooral aandacht voor het leed dat Corona in vele huishoudens heeft gebracht worden ook economisch gezien veel mensen en hardwerkende ondernemers flink getroffen.

We leven mee met iedereen die – in welke vorm dan ook – geraakt is door Corona.

Wat onze voetbalwereld betreft, zien we weer kleine lichtpuntjes, maar een echte oplossing is nog ver weg.

Corona is er nog steeds en zal ons blijven bezighouden, op korte termijn maar wellicht ook op de wat langere termijn.

Blijf vooral voorzichtig, we zijn er nog lang niet, let op jezelf, op je naasten en de mensen om je heen. Erg belangrijk, er is nog een weg te gaan tot er een vaccin komt !

De jeugd is – zij het met de nodige aanpassingen en voorzieningen – weer een beetje aan het trainen.

Het was snel gezegd ‘’de jeugd tot 12 jaar mag weer vrij sporten buiten en tot 18 jaar met inachtneming van 1.5m afstand’’, maar de inspanningen die met name de Jeugdcommissie, achter de schermen, heeft moeten doen om dit mogelijk te maken, waren groot. Een uitgebreid protocol is opgesteld waaraan iedereen zich moet houden.

Dank daarvoor, veelal onzichtbaar werk, maar wel o zo belangrijk om dit mogelijk te maken en te voldoen aan alle overheidseisen.. Ook dank aan de kaderleden bij de jeugd die dit mede mogelijk maken, zonder hen was een training niet mogelijk.

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen – wanneer dit ook mag beginnen – zijn in volle gang, laat ons een paar zaken noemen:

• Onderhoud door de Gemeente is al gestart op alle velden, hopelijk met als resultaat dat ons mooie park er straks nog beter bij ligt. Veld 4 wordt – in overleg met de Gemeente - op dit moment gebruikt voor de trainingen van de jeugd.
    • De jeugd en senioren hebben alle shirts en materialen al ingeleverd, zodat die kunnen worden nagekeken en klaargemaakt voor een volgend seizoen. We proberen er voor te zorgen dat straks iedereen er weer pico bello kan bijlopen.
    • De TC senioren en TC jeugd zijn volop bezig met samenstelling van kader en teams, zodat straks iedereen weer met veel plezier kan gaan genieten van dit leuke spelletje.

Hier liggen zeker nog wat uitdagingen voor zowel senioren als jeugd.

Een oproep voor nieuwe (jeugd)leden, zowel meisjes als jongens staat al op Facebook.  Ook zoeken we vrijwilligers voor allerlei functies, die zijn essentieel voor een vereniging om goed te kunnen functioneren. Ken jij mensen in jouw omgeving die graag willen voetballen of als vrijwilliger – in welke functie dan ook – actief willen zijn, bespreek dit met hen en laat dit ons terug horen via mail (algemeen@rkvvhaelen.nl) of persoonlijk contact.

• Zaken als Legionella preventie gaan dagelijks door, een groep van vrijwilligers zorgt ervoor dat alles conform voorschrift wordt doorgespoeld, waardoor we straks veilig kunnen blijven sporten.
    • Het bestuur is regelmatig in overleg, er blijven – ook in deze stille periode – zaken die aandacht nodig hebben en waarvoor afspraken of beslissingen nodig zijn.

Het bestuur volgt nadrukkelijk alle nieuws om ook op de hoogte blijven van evt ondersteunende maatregelen en actie hierin te ondernemen, want ook wij worden financieel flink geraakt.

• De geplande ledenvergadering van donderdag 22 mei gaat niet door.
    • We hebben het seizoen 2019-2020 niet samen in stijl kunnen afsluiten. Met o.a. geen teamfeestjes, geen kampioenengala.

We bekijken of we bij de start van de nieuwe competitie gezamenlijk iets moois kunnen maken, binnen de gegeven mogelijkheden.

Het is zeker gepast om naar alle leden, vrijwilligers die hierbij betrokken zijn – op welke manier dan ook – dank uit te spreken.

Vaak wordt dit allemaal niet gezien of onvoldoende onderkend, maar zonder deze vrijwilligers kunnen we als vereniging niet bestaan.

Denk aan onze sponsors. Voor veel ondernemers zorgt deze tijd voor de nodige uitdaging en spanning.

Hou bij jullie aankopen rekening met onze sponsors, nu, maar ook als deze Corona crisis voorbij is.

Deze mensen zorgen er mede voor dat wij voetbal mogelijk kunnen maken bij RKVV Haelen. Dank.

Hou aandacht voor de RIVM richtlijnen, die zijn er niet voor niets.

Blijf gezond met zijn allen, let op elkaar.

Met alle mogelijke ruimte die we gaan krijgen van onze overheid, blijft dit devies overeind !

Bestuur RKVV Haelen

Jeugdcommissie RKVV Haelen