• CORONANIEUWS RKVVHAELEN 30-9-2020

Beste mensen,

Dit is de update per 30 september 2020.

De maatregelen van het kabinet gelden voorlopig tot en met dinsdag 20 oktober 2020.

Wij beseffen dat het allerlei maatregelen zijn die niet prettig zijn. Gezien de omstandigheden roepen we wel iedereen op de maatregelen te accepteren en ons gedrag daar tijdelijk op aan te passen. Wij vinden het belangrijk dat de sport kan doorgaan. Gelukkig mag dat nog omdat ook het kabinet erkent dat juist nu sporten belangrijk is.

Help en steun elkaar ook gezien de omstandigheden. Dat kan soms heel praktisch zijn (bijvoorbeeld opmaak velden jongste categorie├źn/ ouders ontbreken nu om te helpen) maar ook in de communicatie naar leden, ouders en supporters met vragen of opmerkingen.

Kort samengevat betekent dit voor ons allemaal:

De kantine is dicht voor 3 weken

• Alle sportwedstrijden zijn zonder publiek
    • Ook bij trainingen mogen mensen niet komen kijken
    • Teams die klaar zijn met trainen of wedstrijden blijven niet hangen op het sportpark en gaan dus ook niet naar wedstrijden en trainingen kijken
    • Alleen trainers, begeleiders, vervoerders en bestuursleden en andere noodzakelijke vrijwilligers zijn op het sportcomplex. Ouders die de kinderen naar de uitwedstrijd brengen mogen wel op het sportcomplex komen. Dringend advies is om mondkapjes te gebruiken als er sprake is van meerdere huishoudens bij vervoer per auto.
    • Het kader van jongere teams wacht spelers/speelsters op bij toegangshek (in ieder geval JO7 tm JO10)
    • Er wordt niet gedoucht na afloop van de trainingen
    • Er mag gedoucht worden na afloop van de wedstrijden vanaf JO13 en senioren. Wel uitdrukkelijk onder de voorwaarde dat de teams evenredig verdeeld worden over meerdere kleedkamers. Maximaal 2 doucheknoppen gebruiken per ruimte. Het staat teams gezien de omstandigheden vrij om te besluiten thuis te douchen.
    • Indien er gedoucht wordt zorg er dan voor dat het lokaal netjes wordt achtergelaten.
    • Bij niet douchen kan ook de tent gebruikt worden voor om te kleden of schoenen aan te doen.
    • De start van de circuittrainingen is voorlopig uitgesteld naar maandag 26 oktober 2020
    • Iedereen neemt eigen bidon mee naar trainingen en wedstrijden. Er wordt dus niet centraal voor drinken gezorgd.
    • De overleggen van de vereniging vinden digitaal plaats
    • Er vindt voorlopig geen lootjesverkoop plaats
    • Het is verboden om te voetballen, trainen en aanwezig zijn op sportcomplex als er een test staat gepland danwel de uitslag test wordt afgewacht.
    • Het kader zorgt voor de communicatie naar de ouders door deze nieuwsbrief door te zetten.

Niet vergeten (RIVM d.d. 30 september 2020):

Houd altijd 1,5 meter afstand.

• Ga niet naar plaatsen waar het druk is.
    • Nies en hoest in uw elleboog.
    • Was vaak uw handen met zeep.
    • Bent u verkouden? Blijf dan thuis!
    • Heeft u koorts of ben u benauwd? Dan moeten alle huisgenoten thuisblijven
    • Werk zoveel thuis

Blijf gezond en let goed op je naasten!

Bestuur en jeugdcommissie