• Roggel JO17-2 – Haelen JO17-1 1-4 (1-2)

Na dik twee maanden voetballen stond vandaag de eerste uitwedstrijd van het seizoen op het programma, en daarmee direct de eerste, en enige, derby tegen de zwart-witte van Roggel. Een derby staan normaal garant voor spanning, veel overtredingen en met name heel slecht voetbal. Van dit alles kwam niets uit. Van Roggel was op voorhand bekend, na uitgebreide scoutingswerkzaamheden in Ospel, dat ze een heel behoorlijk voetballend elftal op de been konden brengen met her en der wat zwakkere plekken.
    Voor Haelen zou het dus zaak worden Roggel het voetballen zo goed als onmogelijk te maken door het middenveld vast (of zo je wil vol) te zetten om Roggel zo te dwingen hun mindere spelers in de achterhoede aan de bal te krijgen en daar vervolgens voldoende druk op te ontwikkelen zodat er in een snelle omschakeling tot kansen gekomen kon worden. Dit lukte in de openingsfase buitengewoon goed, wat heet, binnen 5 minuten stond er al een 0-2 voorsprong voor Haelen op het bord.
    Tot tweemaal toe werd Roggel gedwongen om via hun, zwakke, linksback op te bouwen wat tweemaal resulteerde in balverlies en een snelle omschakeling. De 0-1 (2e minuut) werd gemaakt door Wesley nadat Luc op snelheid diep werd gestuurd op rechtsbuiten en de bal strak en laag voor het doel speelde. De 0-2 (5e minuut), dus wederom uit een omschakelmoment, werd aangetekend door Sam die, na een goede verplaatsing van Wesley één op één kwam met de keeper.
    Na deze stormachtige openingsfase, waarin Haelen het tactisch plan nagenoeg perfect uitvoerde, had de trainer van Roggel genoeg gezien en verving de gehele linkerkant van zijn verdediging. Hierdoor kreeg Roggel meer grip op de wedstrijd zonder ook maar een kans te creëren, dankzij de soeverein speldende Bart (wat zou een transfer kosten??). De 1-2 (40e +1) op slag van rust kwam dan ook geheel uit de lucht vallen en kon niet eens een kans genoemd worden. Een vrije trap vanaf de middenlijn werd door Loed totaal verkeert ingeschat en viel zomaar binnen.
    In de tweede helft zou het vervolgens zaak zijn om Roggel niet in hun spel te laten komen en zeker niet de snelle 2-2 toe te staan. Dit lukte zonder problemen. En, nadat de Roggelse dadendrang was gaan liggen, sloeg Haelen nog twee maal toe via twee JO15-1 invallers. Eenmaal was het Yves, het broertje van, die goed stond bij een corner van Rens en geheel vrijstaand de 1-3 (67e minuut) tegen de touwen kon schieten. Exact 10 minuten later deed Berry hem dit nog een keer na door vanaf nagenoeg dezelfde positie als Yves, uit wederom een corner van Rens, en ook geheel vrijstaande de wedstrijd te beslissen met de 1-4 (77e minuut). Door deze overwinning haalt Haelen haart 1ste driepunter van deze competitie binnen, nadat de winstpartij tegen MMC was komen te vervallen.
    Voor Haelen kwamen in actie: op doel: Loed. In de achterhoede: Jop, Pelle, Bart en Lars (40e minuut Luca). Op het middenveld. Rick, Luc (40e Yves), Tygo (30e Berry) en Wesley. In de voorhoede: Sam (65e Tygo) en Rens (77e Luc).

Man of the Match: Bart

Topscores