• S.V. Argo JO19-1 - Haelen JO19-1 4-3 (3-1)
    Door: Rick Thommassen

In de eerste uitwedstrijd, en mogelijk alweer de laatste van dit seizoen (hierover dinsdag meer) gooit, of beter gezegd schiet, Haelen gedurende de eerste helft haar eigen ruiten in, ondanks een betere tweede helft kon de in de eerste helft opgelopen schade niet meer hersteld worden.
    Zoals aangegeven gooide Haelen gedurende de eerste helft haar eigen glazen in. Waar er in voorafgaande wedstrijden amper kansen weg werden gegeven kon de eerste kans voor Argo al na binnen de minuut genoteerd worden. Een lange bal vanuit de aftrap werd verkeerd ingeschat waarop stand-in keeper Jhonny ternauwernood kon redden. Na deze 'waarschuwing' zou je mogen verwachten dat Haelen wakker was geworden.
    Niets bleek minder waar. Buiten een onreglementair gestopte doorbraak (geen kaart) van Yoel was Haelen in zijn geheel niet dreigend. Duels werden verloren, ballen werden slecht in gespeeld, er was te veel ruimte tussen de linies. In niets leek dit op de ploeg die de afgelopen weken juist geconcentreerd vanuit de organisatie voetbalde en geduldig op zijn kansen wachten.
    De manier waarop de tegendoelpunten vielen was dan ook exemplarisch. In de 20e minuut kwam Argo op voorsprong nadat Bryan de bal over de uitgekomen Jhonny kopte waarna de doorgelopen spits de bal eenvoudig in het legen doel kon schuiven. 10 minuten later werd het nog erger, na een goede reflex van Jhonny stond de hele achterhoede te kijken hoe de spits van Argo de bal vogeltje vrij in de hoek kon koppen.
    Na ingrijppen vanaf de kant, Bart kwam in de ploeg voor Jules en Dorian voor Bryan. Kwam Haelen beter in de wedstrijd. Met name door de aanwezigheid van Dorian in de spits leek Haelen meer dreiging te kunnen creƫren. Dit resulteerde in de, op dat moment, verdiende aansluitingstreffer. Na een goede steekbal van Dorian zette Yoel de 2-1 op het scorebord (40e minuut).
    Echter was de gifbeker (want zo mag deze eerste helft genoemd worden) nog niet leeg. Argo kwam namelijk nog voor rust op 3-1. Een ingooi ter hoogte van de 16-meter schoot door waarna, een wederom, geheel vrij staande Argo speler eenvoudig kon afwerken.

De tweede helft was dus een stuk beter, hoewel de eerste kan wederom voor Argo was lukte het Haelen Argo vast te zetten op eigen helft. Dit resulteerde uiteindelijk in een tweetal doelpunten binnen een kwartier. Eerst scoorde Tim, na een goede balverovering van Dorian en idem breedtebal van Miel (3-2 55e minuut). Vijf minuten later scoorde Damien de gelijkmaker nadat hij als rechtsback geheel vrijstaand bij de tweede paal een voorzet van Yoel binnen kon lopen (3-3 60e minuut).
    Hiermee was de wedstrijd volledig gekanteld, zeker nadat Argo 10 minuten met tien man verder moest nadat Yoel neergetrokken werd na te zijn doorgebroken. Nadat Yoel namens Haelen ook nog de 3-4 had gemaakt leek zich een ware houdini act te voltrekken.
    Dit was echter buiten de scheidsrechter gerekend. Die kende, tot ieders verbazing (inclusief spelers en staf van Argo) namelijk niet het zojuist gemaakte doelpunt toe maar gaf een vrije trap aan Haelen voor een overtreding die een halve minuut daarvoor, op het middenveld, gemaakt was. Dat de scheidsrechter 10 minuten later, het was inmiddels weer elf tegen elf, verzuimde de Argo keeper met rood van het veld te sturen (en al dan wel, al dan niet een penalty toe te kennen) na, wederom, Yoel neer gehaald te hebben, was de spreekwoordelijke druppel.
    Na een afkoelperiode kon de keeper alsnog met, slechts, geel vertrekken en kreeg ook Dorian nog de gele kaart gepresenteerd, voor zijn rol in het opstootje. Dat het in de laatste minuten van de wedstrijd uit een corner uiteindelijk ook nog 4-3 werd voor Argo paste helemaal in het beeld van de tweede helft.
    Haelen krijgt, op basis van de tweede helft althans, te weinig met een 4-3 nederlaag. Om deze nederlaag alleen maar in de schoenen van de scheidsrechter te schuiven is te gemakkelijk, daar startte Haelen de wedstrijd gewoonweg te slap voor.
    Als er beter was gestart had Haelen waarschijnlijk met een voorsprong de rust gehaald en was het een en ander waarschijnlijk anders gelopen (want over de leiding van de scheidsrechter gedurende de eerst helft viel niks te zeggen).
    Als bestaat echter niet en dus zal er een 4-3 nederlaag (hoe onrechtvaardig deze ook voelt) de boeken in gaan.

Men Of te Match (in afwezigheid): Noud Steenbekkers
    Men Of the Match (op het veld): Dorian Kasprowicz & Tim Vrenken

Voor Haelen kwamen in actie: Op doel: Jhonny Verhoeven. In de achterhoede: Jules Cuypers (20e Bart Geelen), Bryan Kooiman (30e Dorian Kasprowicz) Damien Verhoeven, Sieb van Ratingen. Op het middenveld: Bas Leunissen (70e Bryan Kooiman), Rick Leenhouts en Sieb Brouns. In de voorhoede: Yoel Boyen, Miel Berben (Niek van Oeteren) en Tim Vrenken.