• Door Rick Thommassen:

Nu het seizoen tegen zijn einde loopt komt het moment steeds dichterbij, het moment dat de O19 lichting van het seizoen 2019-2020 zijn geheel over gaat naar de senioren. Een bijzondere lichting in een bijzondere periode.
    Een lichting die mede door Corona nooit ten volle heeft kunnen ervaren hoe het was om in de O19 van een vereniging te spelen. Een lichting die zichzelf slechts een half jaar aan het grote publiek heeft kunnen laten zien alvorens in de anonimiteit van het trainingsveld te verdwijnen. Een lichting die nooit op zondag heeft hoeven uit te leggen waarom ze op zaterdag hebben verloren. Een lichting die nauwelijks de kans heeft gehad om zich op zondagen te onderscheiden na op zaterdag een zware wedstrijd te hebben gespeeld.
    Maar dit is ook een lichting die in zijn geheel doorstroomt naar de selectie en waarvan een groot gedeelte aanspraak zal (gaan) maken op een plek in het eerste elftal. Een lichting die grotendeels is gegroeid van de krochten van de 3e klasse naar de 1ste klasse. Een lichting die die mee heeft gestreden om het kampioenschap in die zelfde 1ste klasse. Een lichting die meer was dan een voetbalteam.
    Deze lichting is de toekomst van het Haelense voetbal, maar nog meer is het onze lichting. Een lichting waarvan wij als kader deel hebben mogen uitmaken. Een lichting die de O19 terug bracht naar waar ze thuis hoort, een lichting die ons trots maakt.
    Volgend seizoen mogen we weer, lekker voetballen, niet opgeven, altijd doorgaan! Op naar een beter voetbalseizoen.